Skip to main content

Piet van Thielplein Beek en Donk - Gemeente Laarbeek

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Laarbeek
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In uitvoering
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Nieuwe inrichting voor het Piet van Thielplein

Na nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek, gaan we in de week van 19 februari 2024 aan de slag met de herinrichting van het Piet van Thielplein. Samen met bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek, hebben we een ontwerp opgezet en zijn we klaar om te starten met de herinrichting van het Piet van Thielplein.

Met de aannemer Van Doorn Infra uit Schijndel aan boord, maken we van het plein een bruisende ontmoetingsplek, met groene parkeerplekken, veel groen en voldoende ruimte voor waterberging.

Benieuwd naar de nieuwe inrichting? Wandel door het nieuwe plein via de video op deze pagina. Ook het beeldenboek met 3D-visualisaties en het ontwerp kunt u bekijken via 'downloads' onderaan deze pagina. 

Informatiepunt Piet van Thielplein

Op 6 april is het informatiepunt op het Piet van Thielplein geopend! Je vindt dit Informatiepunt in de witte bouwkeet (bij Mijnheer van Thiel/voormalige grasveld). Het informatiepunt wordt gerund door vrijwilligers en is iedere zaterdag tussen 11 en 15 uur open. Bij dit Informatiepunt kun je van alles zien, zoals de planning van de werkzaamheden, de voortgang, maar je kunt ook vragen stellen of gewoon even rondneuzen. 

Blauwe Zone

Vanaf 1 mei 2024 stellen we een blauwe zone in op het Piet van Thielplein en een gedeelte van de Koppelstraat. De blauwe zone geldt voor een periode van vier maanden van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. U kunt op deze plekken dan voor een duur van 2 uur parkeren. Vergeet hierbij uw parkeerkaart niet! Op zondag kun je vrij parkeren op het plein.

Verplaatsen Weekmarkt

Vanwege de werkzaamheden op het plein is het niet langer mogelijk om de weekmarkt hier te laten staan. Daarom verplaatsen we de weekmarkt met ingang van woensdag 17 april naar het Heuvelplein.  Vanwege de weekmarkt is het tussen 6.00 uur en 13.30 uur niet mogelijk om op het Heuvelplein te parkeren. We vragen je om hier rekening mee te houden.

 

De werkzaamheden

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. We houden hierbij rekening met bereikbaarheid en leefbaarheid en proberen zo de overlast tot een minimum te beperken.
In overleg met de ondernemers worden de werkzaamheden half november (feestmaanden) stilgelegd. Na de feestdagen hervatten we het werk weer. 

De werkzaamheden zijn in volle gang en lopen nog steeds voorspoedig. We monitoren de werkzaamheden wekelijks en bekijken ook of de planning goed verloopt. Samen met aannemer Van Doorn Infra hebben wij de planning geoptimaliseerd. Een korte toelichting:  

 • De aannemer werkt eerst in het midden van het plein en niet recht voor de winkels, waardoor deze beter bereikbaar blijven; 
 • We zorgen ervoor dat er ruim voldoende parkeerplekken beschikbaar zijn en blijven (heel de zuidzijde blijft open);  
 • De twee ondergrondse waterbergingen zijn voor de zomervakantie klaar; 
 • Het plein altijd van twee kanten bereikbaar is, via de Brouwersstraat en met een extra toegang via de Koppelstraat; 
 • Als alles goed blijft gaan verwachten we dat de werkzaamheden voor 80% gereed zijn voor de bouwvakvakantie.  

Hieronder zie je een kaartje van de nieuwe planning. In dit kaartje staat wanneer we starten met een fase en wanneer deze ongeveer weer klaar is voor gebruik. 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over het project. Bekijk tekeningen en documenten onderaan de pagina bij 'downloads'.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief Ontwikkeling Piet van Thielplein.

Updates

8 februari 2024 - Start werkzaamheden
Het is bijna zover! In de week van 19 februari gaan de werkzaamheden van start.


28 november 2023 - Presentatie ondernemersvereniging 
Gister heeft de ondernemersvereniging van het Piet van Thielplein samen met gemeente Laarbeek en Adviesbureau Jens een bijeenkomst georganiseerd over de nieuwe inrichting van het plein. 


12 juni 2023 - Werkzaamheden De Bomenbank
Het bedrijf ‘De Bomenbank’ gaat de bomen op het Piet van Thielplein voorbereiden om later te kunnen verplanten.


28 september 2022 - Bekijk het ontwerp
Het nieuwe ontwerp is beschikbaar! Samen met de werkgroep, bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek is een vernieuwd ontwerp gemaakt. 


22 juli 2022 - Meest gestelde vragen en verzoeken
Aan het Piet van Thielplein zijn verschillende stakeholders (partijen met belangen) verbonden. Denk aan de ondernemers, winkeliers, bewoners, openbaar vervoer en belangenorganisaties. 


13 april 2022 - Geslaagde bijeenkomst
Het was een geslaagde avond samen met de bewoners en ondernemers van het Piet van Thielplein. De Werkgroep heeft in een eerder stadium het eerste ontwerp opgezet, waarbij groen, beleving en uitstraling centraal staan. 


Downloads

Definitief Ontwerp (juli 2023)

Documenten