Piet van Thielplein Beek en Donk - Gemeente Laarbeek

 • Opdrachtgever:
  Gemeente Laarbeek
 • Adviseur:
  Jens | Ingenieurs & Adviseurs
 • Status:
  In uitvoering
Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Laarbeek.

Nieuwe inrichting voor het Piet van Thielplein

Na nauwe samenwerking met bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek, gaan we in de week van 19 februari 2024 aan de slag met de herinrichting van het Piet van Thielplein. Samen met bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek, hebben we een ontwerp opgezet en zijn we klaar om te starten met de herinrichting van het Piet van Thielplein.

Met de aannemer Van Doorn Infra uit Schijndel aan boord, maken we van het plein een bruisende ontmoetingsplek, met groene parkeerplekken, veel groen en voldoende ruimte voor waterberging.

Het nieuwe ontwerp
Samen met de werkgroep van het Piet van Thielplein en de gemeente Laarbeek is een ontwerp gemaakt waarbij het stenige plein wordt omgetoverd tot een prachtig groene beleving. Het plein heeft nog steeds ruimte om te parkeren (groene parkeerplaatsen). Daaromheen liggen grote plantvakken met waterberging en speelse waterelementen. De kopse kanten van het plein krijgen echt een parkgevoel. Hier kun je wandelen door de halfverharde paden en even uitrusten op verhoogde zitelementen. Ook de Spijkermaker krijgt een mooie prominente nieuwe plaats in het groene hart van het plein.

Benieuwd naar de nieuwe inrichting? Wandel door het nieuwe plein via de video op deze pagina. Ook het beeldenboek met 3D-visualisaties en het ontwerp kunt u bekijken via 'downloads' onderaan deze pagina. 


Afkoppelen

Op veel plekken stroomt het hemelwater (regen en hagel) via de regenpijp rechtstreeks het riool in. Dat is jammer, want dit is (relatief) schoon water en onmisbaar voor planten en dieren. Bovendien zorgen hevige regenbuien voor overbelasting van het riool. De herinrichting van het Piet van Thielplein geeft tevens de mogelijkheid om de hemelwatervoorziening van uw pand af te koppelen en deze plaatselijk (onder het plein) te bergen.

 

De werkzaamheden

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. We houden hierbij rekening met bereikbaarheid en leefbaarheid en proberen zo de overlast tot een minimum te beperken.
In overleg met de ondernemers worden de werkzaamheden half november (feestmaanden) stilgelegd. Na de feestdagen hervatten we het werk weer.

 • Fase 1: Kruising Brouwersstraat tot supermarkt Plus Wijman
  Start: februari 2024 / Einde: mei 2024

 • Fase 2: Vanaf supermarkt Plus Wijman tot kapsalon Charisma
  Start: mei 2024 / Einde: september 2024

 • Fase 3: Vanaf kapsalon Charisma tot Zeeman
  Start: september 2024 /  Einde: november 2024

 • Fase 4: Vanaf Broodjes enzo tot hoek Bakker Van de Ven
  Start: november 2024 > halverwege november werkstop/kerstreces >  / Einde: januari 2025

 • Fase 5: Koppelstraat
  Start: januari 2025 / Einde: februari 2025

Let op: Fasering onder voorbehoud, deze kan in overleg wijzigen. 


Reactieformulier

* Verplichte velden
min 20 tekens, max 1000 tekens
Sleep en drop bestanden hier of Blader
U kunt max. 5 bestanden toevoegen. Toegestane bestandsformaten: doc, docx, xls, xlsx, pdf, txt, jpg, png, gif. Max. 10 MB per bestand.

Blijf op de hoogte

Via deze projectenwebsite houden wij u op de hoogte over het project. Bekijk tekeningen en documenten onderaan de pagina bij 'downloads'.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief Ontwikkeling Piet van Thielplein.

Updates

8 februari 2024 - Start werkzaamheden
Het is bijna zover! In de week van 19 februari gaan de werkzaamheden van start.


28 november 2023 - Presentatie ondernemersvereniging 
Gister heeft de ondernemersvereniging van het Piet van Thielplein samen met gemeente Laarbeek en Adviesbureau Jens een bijeenkomst georganiseerd over de nieuwe inrichting van het plein. 


12 juni 2023 - Werkzaamheden De Bomenbank
Het bedrijf ‘De Bomenbank’ gaat de bomen op het Piet van Thielplein voorbereiden om later te kunnen verplanten.


28 september 2022 - Bekijk het ontwerp
Het nieuwe ontwerp is beschikbaar! Samen met de werkgroep, bewoners, ondernemers en de gemeente Laarbeek is een vernieuwd ontwerp gemaakt. 


22 juli 2022 - Meest gestelde vragen en verzoeken
Aan het Piet van Thielplein zijn verschillende stakeholders (partijen met belangen) verbonden. Denk aan de ondernemers, winkeliers, bewoners, openbaar vervoer en belangenorganisaties. 


13 april 2022 - Geslaagde bijeenkomst
Het was een geslaagde avond samen met de bewoners en ondernemers van het Piet van Thielplein. De Werkgroep heeft in een eerder stadium het eerste ontwerp opgezet, waarbij groen, beleving en uitstraling centraal staan. 


Downloads

Definitief Ontwerp (juli 2023)

Documenten


Contact

Bezoekadres: Jens | Ingenieurs & Adviseurs - Schootense Dreef 33 -  5708 HZ Helmond - 0492-792934

KvK: 61964913
BTW: NL854570159B01
Privacybeleid


© Copyright Jens | Ingenieurs & Adviseurs - website: Van Dongen Design - Inloggen